reinigingsset

Reinigings- en beschermingsproducten

Schoonmaken, Verlijmen en Beschermen

Op deze pagina staan producten voor het schoonmaken en verlijmen van zink. Patineerolie wordt gebruikt om het lood te beschermen.
!

Dakgoot Reinigingsset

Dakgoot Reinigingsset
Voor het schoonmaken van dakgoten
Voor het schoonmaken van uw dakgoten

De ideale dakgoot-reinigingsset. Deze set bestaat uit een flexibele schep van kunststof. Hiermee schept u gemakkelijk de goot leeg, ongeacht de vorm van de goot en zonder deze te beschadigen.

Ook wordt er een "hark" meegeleverd, om het vuil naar u toe te halen als u op de ladder staat. Dit voorkomt dat u voor elke meter goot die u wilt schoonmaken de ladder moet verplaatsen. Vanaf één positie kunt u, met behulp van de verlengstukken, maar liefst 4 meter goot schoonmaken.

Zinkspray

Zinkverf.

Zinkspray wordt vaak gebruikt om oudere gootbeugels op te knappen. Het is een verf die een zinkkleur heeft en het metaal beschermt tegen roestvorming.

Er zijn veel soorten zinkspray in de handel, dus let op de kwaliteit.

Zinkspray zit in een spuitbus van 400ml.

Reinigingsolie t.b.v. zink

Gewicht: kg
Reinigingsolie.

Tijdens het werken met zink ontstaan er vaak veel vlekken op het oppervlakte. Dit zijn vooral vingervlekken, maar ook vlekken van het soldeervloeistof.

Deze vlekken kunnen gemakkelijk worden weggehaald met een reinigingsmiddel voor zink. Dit middel kan worden aangebracht op een poetsdoek, waarmee vervolgens het zink kan worden ingewreven.

De inhoud van de fles is één liter.

Patineerolie

Patineerolie voor Lood.

Nadat lood is verwerkt op het dak of op andere plaatsen, kan het worden behandeld met patineerolie. De patineerolie zorgt voor een egaal oppervlak van het lood en zorgt ertevens voor dat het lood geen strepen op het metselwerk veroorzaakt.

De patineerolie kan op een poetsdoek worden aangebracht en vervolgens kan het lood hiermee worden ingewreven.

De inhoud van de bus is één liter. Patineerolie is alleen geschikt voor lood.

Scrubs Handreinigingsdoeken

Schoonmaakdoekjes
Dit zijn speciale handreinigingsdoekjes voor hardnekkig vuil.

In een emmertje bevinden zich 72 handreinigingsdoekjes. Deze doekjes zijn uitstekend geschikt voor het schoonmaken van vieze handen.

Ondanks de goede reinigingseigenschappen zijn ze biologisch afbreekbaar.

Enke-Coat

Gewicht: kg
Enke coat (Verf voor zink)

Enke coat is een verf dat op nieuw zink moet worden aangebracht. Op sommige plaatsen in Nederland mag geen zink worden toegepast. Dit ondanks het feit dat zink een natuurproduct is.

Als alternatief op deze maatregel, kan er wel zink worden toegepast dat voorzien is van Enke coat. Dit is een verf dat uitstekend hecht op het nieuwe zink. Het moet direct na het leggen en solderen van de goten in de goot worden aangebracht. Deze coating hoeft alleen op de gootbodem worden gesmeerd met een blokkwast.

Enke coat wordt geleverd in een bus van 4 kg. Het verbruik is 200 gram per vierkante meter.